Σουτζουκάκια με ρεβίθια και πλιγούρι

Μουσκεύετε το πλιγούρι σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για 30’ και το στραγγίζετε. Βάζετε στο...
ΕΙΔΟΣ: Ρεβίθια
120'
6 Μερίδες
Μέτρια

Υλικά για 6 Μερίδες:

Για τα σουτζουκάκια:
4 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι Πίνδου
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
3 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα
5 λιαστές ντομάτες σε λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε το πλιγούρι σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για 30’ και το στραγγίζετε. Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα ρεβίθια και το πλιγούρι και τα πολτοποιείτε. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό. Τα ρίχνετε στο μείγμα με τα αλεσμένα ρεβίθια και το πλιγούρι και προσθέτετε το κύμινο, το μπέικιν και λίγο αλάτι. Ζυμώνετε το μείγμα και αν είναι υγρό, ρίχνετε 2 -3 κουταλιές αλεύρι. Αφήνετε το μείγμα για 30’ στο ψυγείο και μετά πλάθετε τα σουτζουκάκια. Τηγανίζετε τα σουτζουκάκια σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, το κύμινο και λίγο αλάτι. Στραγγίζετε και ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες και τις ρίχνετε στη σάλτσα. Βράζετε για 20‘. Όταν βράσει, ρίχνετε τα σουτζουκάκια και τα αφήνετε στη σάλτσα μέχρι να τα σερβίρετε. Συνοδεύετε με βρασμένο ρύζι.

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών - Βιολογικά Όσπρια

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Κοζάνης

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Κοζάνης

Νομός Κοζάνης
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Λάρισας

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Λάρισας

Νομός Λάρισας
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
120’
6 Μερίδες
Μέτρια
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…

Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
90’++
4 Μερίδες
Εύκολη
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…

Χούμους φασολιών

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
90'++
6 Μερίδες
Εύκολη
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …
Scroll to Top