Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Καθαρίζετε και τρίβετε τις πατάτες. Βάζετε τα φασόλια και τα λαχανικά στην κατσαρόλα και ρίχνετε 1 λίτρο νερό και 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε ½ φλιτζάνι νερό και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με το φασκόμηλο. Βράζετε χωρίς να αλατίσετε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά. Αλατίζετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 20 λεπτά ακόμη. Κόβετε το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια και το σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Μοιράζετε τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με το μπέικον και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.