Ρεβιθάδα με ντομάτα

Μουσκεύετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε τις πατάτες και τα...
ΕΙΔΟΣ: Ρεβίθια
110'++
6 Μερίδες
Εύκολη

Υλικά για 6 Μερίδες:

500 γραμμάρια ρεβίθια μικρόσπερμα Γρεβενών
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 μεγάλες πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
2 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα τρίβετε. Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε λίγο νερό. Βάζετε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια, τα τριμμένα λαχανικά, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια κονκασέ και 1/2 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και συμπληρώνετε με 1 ½ λίτρο νερό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ½ ώρα. Αλατίζετε και συνεχίζετε το βράσιμο άλλα 15 λεπτά.

Διατροφική Αξία

Αν αυτό που αναζητάτε είναι ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, η ρεβιθάδα με ντομάτα είναι η συνταγή που ψάχνετε. Με ρεβύθια άροσις και απλά υλικά που σχεδόν πάντα έχουμε στην κουζίνα μας, όπως ντομάτες, κρεμμύδια και πατάτες, μπορούμε να μαγειρέψουμε ένα χορταστικό και θρεπτικό πιάτο.

Μια μερίδα ρεβιθάδα με ντομάτα και πατάτες καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες και μας παρέχει πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά, όπως: σημαντική ποσότητα βιταμινών συμπλέγματος Β και κυρίως φυλλικού οξέος που περιέχουν τα όσπρια (μία από τα πιο σημαντικές βιταμίνες στην εγκυμοσύνη), βιταμίνη Ε από το ελαιόλαδο, βιταμίνη C από τα λαχανικά και σίδηρο από τα ρεβύθια (ο συνδυασμός των οποίων βελτιώνει την απορρόφηση του σιδήρου), κάλιο και φώσφορο. Μπορείτε να συνδυάσετε τη ρεβιθάδα με μια σαλάτα τριμμένο καρότο με ελαιόλαδο και λεμόνι, ελιές και πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης, για να έχετε ένα ολοκληρωμένο μεσημεριανό γεύμα με φυτική πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, και ακόμα καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου!

Καλή όρεξη!

 1 μερίδα* ρεβιθάδα με ντομάτα παρέχει…    Ποσοστό Ημερήσια  Προσλαμβανόμενης  Ποσότητας Αναφοράς (ΗΠΠΑ)
 Ενέργεια (θερμίδες)** 560 θερμίδες (Kcal)   28%
 Λιπαρά  22 γραμμάρια  31%
 Υδατάνθρακες  72 γραμμάρια  28%
 Πρωτεΐνες  19 γραμμάρια  38%
 Φυτικές ίνες  12 γραμμάρια  48%
*Υπολογισμός για 6 μερίδες ανά συνταγή
**Πηγή: Η ανάλυση της συνταγής έγινε βάσει της διατροφικής δήλωσης των προϊόντων άροσις και, συμπληρωματικά για τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής, βάσει της βάσης δεδομένων:
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. FoodData Central, 2019. fdc.nal.usda.gov.

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Κοζάνης

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Κοζάνης

Νομός Κοζάνης
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Λάρισας

Νομός Λάρισας
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
120’
6 Μερίδες
Μέτρια
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…

Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
90’++
4 Μερίδες
Εύκολη
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…

Χούμους φασολιών

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
90'++
6 Μερίδες
Εύκολη
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …
Scroll to Top