Vegan “μπιφτέκι” από ρεβύθια

ΕΙΔΟΣ: Ρεβίθια
45'-60' + μούλιασμα
12
Εύκολη

Υλικά για 12:

Υλικά για το “μπιφτέκι”:
-450 γρ βρασμένα ρεβύθια
-2 ξερά κρεμμύδια
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 καρότο τριμμένο
-180 γρ βρώμη
-ξύσμα από 1 λεμόνι
-5 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
-1 κγ κύμινο
-1 κγ πάπρικα γλυκιά
-1/2 κγ κουρκουμά
-200 γρ ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη σως ταχίνι:
-3 κσ ταχίνι
-χυμό από 1 λεμόνι
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-4 κσ νερό
-αλάτι, πιπέρι
Ενδεικτικά υλικά για το burger:
ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, αγγουράκι τουρσί, σως ταχίνι, vegan mayo

Εκτέλεση:

  1. Σε μούλτι βάζουμε τα ρεβύθια, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα χοντροκομμένο μείγμα
  2. Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του “μπιφτεκιού” και το μείγμα του ρεβυθιού και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  3. Πλάθουμε τα “μπιφτέκια”, τα βάζουμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω-κάτω για 20’.
  4. Φτιάχνουμε τη σως ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπωλ
  5. Συναρμολογούμε το burger με το “μπιφτέκι” ρεβυθιού με υλικά που μας αρέσουν!

Προτεινόμενο σερβίρισμα: ψητά sticks γλυκοπατάτας.

Διατροφική Αξία

Μετατρέποντας το αγαπημένο μας burger σε vegan με μπιφτέκια ρεβιθιού και σος ταχίνι έχουμε μια εξίσου γευστική και πολύ θρεπτική εναλλακτική για μικρούς και μεγάλους! Το burger με μπιφτέκι από ρεβύθια είναι καλή πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και σύνθετων υδατανθράκων, ενώ παράλληλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Επιπλέον, ένα burger καλύπτει περίπου το 30% των ημερήσιων συστάσεων σε φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στην καλή υγεία και λειτουργία του εντέρου! Παράλληλα, ο συνδυασμός των υλικών μας εξασφαλίζει επιπλέον θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και διάφορα άλλα ιχνοστοιχεία.

Δοκιμάστε το vegan burger με μπιφτέκια ρεβιθιού, ντομάτα, μαρούλι και σος ταχίνι, ή προσθέστε άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας ή που μπορεί να σας έχουν περισσέψει από τη μεσημεριανή σαλάτα και φτιάξτε τη δική σας zero-waste εκδοχή!

Καλή όρεξη!

 1 burger με vegan μπιφτέκι από ρεβίθια* παρέχει…    Ποσοστό Ημερήσια  Προσλαμβανόμενης  Ποσότητας Αναφοράς (ΗΠΠΑ)
 Ενέργεια (θερμίδες)** 555 θερμίδες (Kcal)   28%
 Λιπαρά  25 γραμμάρια  36%
 Υδατάνθρακες  67 γραμμάρια  26%
 Πρωτεΐνες  15 γραμμάρια  30%
 Φυτικές ίνες  8 γραμμάρια  32%
*Το burger περιέχει ένα ψωμάκι, 1 μπιφτέκι από ρεβύθια, ντομάτα, μαρούλι και 1 κ σούπας σος ταχίνι
(Υπολογισμός για για 12 μπιφτέκια ρεβιθιού ανά συνταγή)
**Πηγή: Η ανάλυση της συνταγής έγινε βάσει της διατροφικής δήλωσης των προϊόντων άροσις και, συμπληρωματικά για τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής, βάσει της βάσης δεδομένων:
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. FoodData Central, 2019. fdc.nal.usda.gov.

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Κοζάνης

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Κοζάνης

Νομός Κοζάνης
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Λάρισας

Νομός Λάρισας
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
120’
6 Μερίδες
Μέτρια
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…

Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
90’++
4 Μερίδες
Εύκολη
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…

Χούμους φασολιών

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
90'++
6 Μερίδες
Εύκολη
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …
Scroll to Top