Μουσκεύετε το πλιγούρι σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για 30’ και το στραγγίζετε. Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα ρεβίθια και το πλιγούρι και τα πολτοποιείτε. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό. Τα ρίχνετε στο μείγμα με τα αλεσμένα ρεβίθια και το πλιγούρι και προσθέτετε το κύμινο, το μπέικιν και λίγο αλάτι. Ζυμώνετε το μείγμα και αν είναι υγρό, ρίχνετε 2 -3 κουταλιές αλεύρι. Αφήνετε το μείγμα για 30’ στο ψυγείο και μετά πλάθετε τα σουτζουκάκια. Τηγανίζετε τα σουτζουκάκια σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, το κύμινο και λίγο αλάτι. Στραγγίζετε και ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες και τις ρίχνετε στη σάλτσα. Βράζετε για 20‘. Όταν βράσει, ρίχνετε τα σουτζουκάκια και τα αφήνετε στη σάλτσα μέχρι να τα σερβίρετε. Συνοδεύετε με βρασμένο ρύζι.
Μέτρια