- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για περίπου 5’ και προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα περίπου 5’.
- Ρίχνουμε και τη φάβα και σοτάρουμε για 1’.
- Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, το νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 40-45’ ή μέχρι να χυλώσει η σούπα.
- Λιώνουμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή μούλτι μέχρι να γίνει βελουτέ. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό για να έχουμε τη σύσταση μιας πηχτής σούπας αλλά όχι του πουρέ.
- Σερβίρουμε αμέσως με κρουτόν, σχοινόπρασο, πιπέρι και ελαιόλαδο.