facebook
IMAGE
IMAGE

Ρεβιθοκροκέτες

Μουσκεύετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα. Τα βράζετε σε νερό χωρίς αλάτι για 30 λεπτά και τα στραγγίζετε.
ΕΙΔΟΣ: Ρεβίθια
img 120'++
img 6-8 Μερίδες
img Μέτρια

Υλικά για 6-8 Μερίδες:

250 γραμμάρια ρεβίθια μικρόσπερμα Γρεβενών
2 μεγάλες πατάτες (300 γραμμάρια συνολικά)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές του γλυκού ξερή μαντζουράνα
1 αβγό
3 - 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα ανάμεικτα μαϊντανό και άνηθο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
αλάτι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα. Τα βράζετε σε νερό χωρίς αλάτι για 30 λεπτά και τα στραγγίζετε. Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ. Περνάτε από το πολυμίξερ τα ρεβίθια ή και αυτά από το μύλο του πουρέ. Καθαρίζετε και τρίβετε το κρεμμύδι. Σε
ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ρεβίθια, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τη μαντζουράνα, το αβγό, το μαϊντανό, τον άνηθο και το αλεύρι. Αλατίζετε και ζυμώνετε το μείγμα. Το βάζετε σκεπασμένο με μεβράνη τροφίμων στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθετε τις ρεβιθοκροκέτες και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.

Διατροφική Αξία

Μια συνταγή με φαντασία που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Εξαιρετική ιδέα για να δώσετε ποικιλία την περίοδο της νηστείας, αλλά και ιδανική επιλογή για να μην λείπουν τα όσπρια από το τραπέζι σας χειμώνα - καλοκαίρι.
Τα ρεβίθια, όπως και όλη η κατηγορία των οσπρίων, είναι τρόφιμα που περιέχουν, μεταξύ πολλών άλλων, δύο σημαντικά θρεπτικά συστατικά: φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Συνδυάζοντας μάλιστα στη συνταγή για τις βεβιθοκροκέτες τα όσπρια με το αλεύρι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης) το γεύμα σας αναβαθμίζεται, μιας και πλέον η πρωτεΐνη είναι υψηλής βιολογικής αξίας (είναι δηλαδή «πλήρης» πρωτεΐνη εφόσον συνδυάζει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, όπως συμβαίνει με την πρωτεΐνη από τρόφιμα ζωικής προέλευσης). Προσθέτοντας στο τραπέζι σας και μια πράσινη ή βραστή σαλάτα, θα έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα!
Επιλέξτε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για πιο υγιεινό τηγάνισμα και αφήστε για λίγα λεπτά τις φρεσκοτηγανισμένες ρεβιθοκροτέκες σε χαρτί κουζίνας για να «κρατήσει» λίγο από το λάδι. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να ψήσετε στο φούρνο τις ρεβιθοκροκέτες ώστε να απολαύσετε τη συνταγή με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά!
Καλή όρεξη!

 1 μερίδα* Ρεβιθοκροκέτες παρέχει…    Ποσοστό Ημερήσια  Προσλαμβανόμενης  Ποσότητας Αναφοράς (ΗΠΠΑ)
 Ενέργεια (θερμίδες)** 404 θερμίδες (Kcal)   20%
 Λιπαρά  19 γραμμάρια  27%
 Υδατάνθρακες  46 γραμμάρια  18%
 Πρωτεΐνες  11 γραμμάρια  34%
 Φυτικές ίνες  7 γραμμάρια  28%
*Υπολογισμός για 6 μερίδες ανά συνταγή
**Πηγή: Η ανάλυση της συνταγής έγινε βάσει της διατροφικής δήλωσης των προϊόντων άροσις και, συμπληρωματικά για τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής, βάσει της βάσης δεδομένων:
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. FoodData Central, 2019. fdc.nal.usda.gov.

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβίθια μικρόσπερμα – Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβίθια μεγαλόσπερμα – Λάρισας

Νομός Λάρισας
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

IMAGE

Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
img 120’
img 6 Μερίδες
img Μέτρια
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…
IMAGE

Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
img 90’++
img 4 Μερίδες
img Εύκολη
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…
IMAGE

Χούμους φασολιών

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
img 90'++
img 6 Μερίδες
img Εύκολη
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …
Scroll to Top