Ρεβιθοκροκέτες

Μουσκεύετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα. Τα βράζετε σε νερό χωρίς αλάτι για 30 λεπτά και τα στραγγίζετε.
ΕΙΔΟΣ: Ρεβίθια
120'++
6-8 Μερίδες
Μέτρια

Υλικά για 6-8 Μερίδες:

250 γραμμάρια ρεβίθια μικρόσπερμα Γρεβενών
2 μεγάλες πατάτες (300 γραμμάρια συνολικά)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές του γλυκού ξερή μαντζουράνα
1 αβγό
3 - 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα ανάμεικτα μαϊντανό και άνηθο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
αλάτι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα. Τα βράζετε σε νερό χωρίς αλάτι για 30 λεπτά και τα στραγγίζετε. Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ. Περνάτε από το πολυμίξερ τα ρεβίθια ή και αυτά από το μύλο του πουρέ. Καθαρίζετε και τρίβετε το κρεμμύδι. Σε
ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ρεβίθια, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τη μαντζουράνα, το αβγό, το μαϊντανό, τον άνηθο και το αλεύρι. Αλατίζετε και ζυμώνετε το μείγμα. Το βάζετε σκεπασμένο με μεβράνη τροφίμων στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθετε τις ρεβιθοκροκέτες και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών - Βιολογικά Όσπρια

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Κοζάνης

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Κοζάνης

Νομός Κοζάνης
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Λάρισας

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Λάρισας

Νομός Λάρισας
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
120’
6 Μερίδες
Μέτρια
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…

Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
90’++
4 Μερίδες
Εύκολη
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…

Χούμους φασολιών

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
90'++
6 Μερίδες
Εύκολη
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …
Scroll to Top