Ετοιμάζετε τη ρεβιθάδα όπως στη συνταγή «Ρεβιθάδα με ντομάτα», παραλείποντας τον ντοματοπελτέ και τα ντοματάκια κονκασέ. Κόβετε σε λεπτές φέτες 2 χωριάτικα λουκάνικα (περίπου 200 γραμμάρια συνολικά) και τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο. τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με τα βρασμένα ρεβίθια. Αδειάζετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, περιχύνετε με 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού και σερβίρετε.
Ρεβιθάδα με λουκάνικα
Ετοιμάζετε τη ρεβιθάδα όπως στη συνταγή «Ρεβιθάδα με ντομάτα», παραλείποντας τον...
ΕΙΔΟΣ: Ρεβίθια
120'++
6 Μερίδες
Υλικά για 6 Μερίδες:
200 γραμμάρια χωριάτικα λουκάνικα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Διατροφική Αξία
Αν σας αρέσει να απολαμβάνετε από καιρό σε καιρό ένα ωραίο μεζέ με λουκάνικο, η καλύτερη λύση είναι να το μαγειρέψετε με όσπρια. Και αυτό γιατί η προσθήκη των οσπρίων, όπως των ρεβιθιών άροσις, στο συγκεκριμένο πιάτο προσδίδει έξτρα νοστιμιά αλλά και διατροφική ισορροπία στο πιάτο!
Μια μερίδα ρεβιθάδα καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες και παρέχει διάφορα επιπλέον θρεπτικά συστατικά, όπως: βιταμίνες συμπλέγματος Β και κάλιο. Παράλληλα, αν και το λουκάνικο έχει, ως γνωστόν, αρκετά κορεσμένα λιπαρά, τα ρεβίθια εν αντιθέσει είναι ένα τρόφιμο με χαμηλά λιπαρά, ισορροπώντας εν μέρει τη συνολική περιεκτικότητα του πιάτου. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες των ρεβιθιών συνεισφέρουν στην καθυστέρηση της απορρόφησης των λιπαρών και της χοληστερίνης του λουκάνικου. Μπορείτε να συνδυάσετε τη ρεβιθάδα με λουκάνικα με μια σαλάτα τριμμένο λάχανο - καρότο, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την περιεκτικότητα του γεύματος σε φυτικές ίνες, για ακόμα μεγαλύτερη διατροφική ισορροπία.
Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνταγή με ρεβυθοφασόλι, από τη νέα σειρά προϊόντων της άροσις «τα Ανάμεικτα μας»! Θα ανακαλύψετε μία νέα γευστική εμπειρία και θα ξεχωρίσετε για τις μαγειρικές σας ικανότητες.
Καλή όρεξη!
1 μερίδα* ρεβιθάδα με λουκάνικα παρέχει… | Ποσοστό Ημερήσια Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς (ΗΠΠΑ) | |
Ενέργεια (θερμίδες)** | 650 θερμίδες (Kcal) | 33% |
Λιπαρά | 31 γραμμάρια | 44% |
Υδατάνθρακες | 71 γραμμάρια | 27% |
Πρωτεΐνες | 22 γραμμάρια | 44% |
Φυτικές ίνες | 12 γραμμάρια | 48% |
*Υπολογισμός για 6 μερίδες ανά συνταγή **Πηγή: Η ανάλυση της συνταγής έγινε βάσει της διατροφικής δήλωσης των προϊόντων άροσις και, συμπληρωματικά για τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής, βάσει της βάσης δεδομένων: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. FoodData Central, 2019. fdc.nal.usda.gov. |
Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:
Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών
Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή
καλλιέργειας:
Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:
Ρεβίθια μικρόσπερμα – Γρεβενών
Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή
καλλιέργειας:
Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:
Ρεβίθια μεγαλόσπερμα – Λάρισας
Νομός Λάρισας
Καλλιέργεια:
Περιοχή
καλλιέργειας:
Περισσότερες Συνταγές
Φασόλια φούρνου με λουκάνικο
ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…
Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες
ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…
Χούμους φασολιών
ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …