Πικάντικα μπιφτέκια με ρεβίθια και λαχανικά

Τρίβετε το ψωμί του τοστ στο πολυμίξερ για να γίνει ψίχουλα. Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το κολοκυθάκι,
ΕΙΔΟΣ: Ρεβίθια
90'++
4-6 Μερίδες
Μέτρια - Δύσκολη

Υλικά για 4-6 Μερίδες:

4 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια μικρόσπερμα Γρεβενών
6 φέτες ψωμί του τοστ
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
4 λιαστές ντομάτες σε λάδι
1 αβγό
λίγο καυτερό μπούκοβο
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι
Για το σερβίρισμα:
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
ντομάτα, μαρούλι και ψωμάκια για μπέργκερ προαιρετικά

Εκτέλεση:

Τρίβετε το ψωμί του τοστ στο πολυμίξερ για να γίνει ψίχουλα. Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και το καρότο. Βάζετε στο πολυμίξερ τα ρεβίθια, τη μισή ποσότητα του ψωμιού, τα κομμένα λαχανικά, το καλαμπόκι και το μπούκοβο. Στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβετε. Τις προσθέτετε στο μείγμα, αλατίζετε και το πολτοποιείτε. Αδειάζετε σε ένα μπολ και το σκεπάζετε με μεβράνη τροφίμων. Το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν πλάσετε τα μπιφτέκια. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα περνάτε από το τριμμένο ψωμί που κρατήσατε. Τα βάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε στους 200°C για 30-35 λεπτά. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύετε το γιαούρτι με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δυόσμο και λίγο αλάτι. Σερβίρετε προαιρετικά τα μπιφτέκια όπως τα μπέργκερ, με ψωμάκια, μαρούλι και ντομάτα.

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών - Βιολογικά Όσπρια

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Κοζάνης

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Κοζάνης

Νομός Κοζάνης
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Λάρισας

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Λάρισας

Νομός Λάρισας
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
120’
6 Μερίδες
Μέτρια
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…

Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
90’++
4 Μερίδες
Εύκολη
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…

Χούμους φασολιών

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
90'++
6 Μερίδες
Εύκολη
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …
Scroll to Top