Τρίβετε το ψωμί του τοστ στο πολυμίξερ για να γίνει ψίχουλα. Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και το καρότο. Βάζετε στο πολυμίξερ τα ρεβίθια, τη μισή ποσότητα του ψωμιού, τα κομμένα λαχανικά, το καλαμπόκι και το μπούκοβο. Στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβετε. Τις προσθέτετε στο μείγμα, αλατίζετε και το πολτοποιείτε. Αδειάζετε σε ένα μπολ και το σκεπάζετε με μεβράνη τροφίμων. Το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν πλάσετε τα μπιφτέκια. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα περνάτε από το τριμμένο ψωμί που κρατήσατε. Τα βάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε στους 200°C για 30-35 λεπτά. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύετε το γιαούρτι με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δυόσμο και λίγο αλάτι. Σερβίρετε προαιρετικά τα μπιφτέκια όπως τα μπέργκερ, με ψωμάκια, μαρούλι και ντομάτα.
Πικάντικα μπιφτέκια με ρεβίθια και λαχανικά
Τρίβετε το ψωμί του τοστ στο πολυμίξερ για να γίνει ψίχουλα. Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το κολοκυθάκι,
ΕΙΔΟΣ: Ρεβίθια
Μέτρια - ΔύσκοληΥλικά για 4-6 Μερίδες:
4 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια μικρόσπερμα Γρεβενών
6 φέτες ψωμί του τοστ
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
4 λιαστές ντομάτες σε λάδι
1 αβγό
λίγο καυτερό μπούκοβο
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι
Για το σερβίρισμα:
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
ντομάτα, μαρούλι και ψωμάκια για μπέργκερ προαιρετικά
Εκτέλεση:
Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:
Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών
Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή
καλλιέργειας:
Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:
Ρεβίθια μικρόσπερμα – Γρεβενών
Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή
καλλιέργειας:
Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:
Ρεβίθια μεγαλόσπερμα – Λάρισας
Νομός Λάρισας
Καλλιέργεια:
Περιοχή
καλλιέργειας:
Περισσότερες Συνταγές
Burger from scratch με φακές από την Έμιλυ Βάγια
ΕΙΔΟΣ: Burger from scratch με φακές από την Έμιλυ Βάγια
Μέτρια
Ζυμαροπιτάκια με Γίγαντες_από την Έμιλυ Βάγια
ΕΙΔΟΣ: Ζυμαροπιτάκια με γίγαντες
Μέτρια