Μοσχαρίσια στηθοπλευρά με ρεβίθια

Μουσκεύετε από την προηγούμενη ημέρα τα ρεβίθια. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα κρεμμύδια και τα καρότα.
ΕΙΔΟΣ: Ρεβίθια
120'++
4 -6 Μερίδες
Μέτρια

Υλικά για 4 -6 Μερίδες:

800 γραμμάρια μοσχαρίσια στηθοπλευρά με κόκαλο κομμένη σε μικρά κομμάτια
250 γραμμάρια ρεβίθια μικρόσπερμα Γρεβενών
2 ξερά κρεμμύδια
5 καρότα
4 κλωναράκια σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε από την προηγούμενη ημέρα τα ρεβίθια. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα κρεμμύδια και τα καρότα. Καθαρίζετε τις ίνες από το σέλερι και το ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κρέας και το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε για λίγο και συμπληρώνετε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό. Ρίχνετε τα ρεβίθια και  μεταφέρετε το φαγητό σε μία γάστρα. Σκεπάζετε τη γάστρα και τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC. Αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάζετε, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι.

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών - Βιολογικά Όσπρια

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Κοζάνης

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Κοζάνης

Νομός Κοζάνης
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Λάρισας

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Λάρισας

Νομός Λάρισας
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
45’
4-6 Μερίδες
Εύκολη
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…

Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
45’
4 Μερίδες
Μέτρια
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…

Χούμους φασολιών

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
45'
4 Μερίδες
Εύκολη
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …
Scroll to Top