Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα καρότα και το σκόρδο. Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνετε το τζίντζερ και τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Προσθέτετε 1 λίτρο νερό και το κάρι, αλατίζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά. Καθαρίζετε την κολοκύθα και την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Αλατίζετε τα κομμάτια της κολοκύθας, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τα βάζετε σε ένα ρηχό ταψί και τα ψήνετε στους 220οC για 15 λεπτά. Οταν βράσει το κοτόπουλο, ρίχνετε στην κατσαρόλα την ψημένη κολοκύθα και τα ρεβίθια, ανακατεύετε προσεκτικά για να μη διαλυθεί η κολοκύθα και συνεχίζετε το βράσιμο περίπου για άλλα 20 λεπτά.
Ανακατεύετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.


Κοτόπουλο κάρι με κολοκύθα και ρεβίθια
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα καρότα και το σκόρδο. Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο,
ΕΙΔΟΣ: Ρεβίθια





Υλικά για 4-6 Μερίδες:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
500 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα
2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια μικρόσπερμα Γρεβενών
2 σκελίδες σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές
2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας πικάντικο κάρι
3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Διατροφική Αξία
Μια συνταγή που συνδυάζει ιδιαίτερες μυρωδιές της ανατολής και γεύσεις ελληνικού φθινοπώρου και χειμώνα προσφέροντας ποικιλία θρεπτικών συστατικών από το πάντρεμα των οσπρίων με τα λαχανικά και το κοτόπουλο!
Ο συνδυασμός των ρεβιθιών με το κοτόπουλο εξασφαλίζει ένα πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Παράλληλα, ο συνδυασμός των ρεβιθιών με την κολοκύθα, το κάρι και τα υπόλοιπα λαχανικά εξασφαλίζουν φυτικές ίνες, καθώς και διάφορες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά συστατικά. Αν μάλιστα αφαιρεθεί η πέτσα από το κοτόπουλο, ή επιλέξετε μόνο στήθος κοτόπουλο αντί για μπούτι για το μαγείρεμα, μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα πιάτο με χαμηλότερα κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη.
Δοκιμάστε εναλλακτικά τη συνταγή με το ρεβιθοφασόλι της άροσις, από τη σειρά «Τα ανάμεικτά μας» για έξτρα θρεπτική αξία που προσφέρει ο συνδυασμός δύο διαφορετικών οσπρίων!
Η συνταγή κοτόπουλο κάρι με ρεβίθια και κολοκύθα προσφέρεται για ένα εορταστικό γεύμα, μιας και οι μυρωδιές και οι γεύσεις της παραπέμπουν σε φθινοπωρινή ή χειμωνιάτικη γιορτή! Εξάλλου, η κολοκύθα θεωρείται καρπός του φθινοπώρου και μπορούμε να τη βρούμε στο εμπόριο από τον Οκτώβριο και για όλο το χειμώνα.
Καλή όρεξη!
1 μερίδα* Κοτόπουλο κάρι με κολοκύθα και ρεβίθια παρέχει… | Ποσοστό Ημερήσια Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς (ΗΠΠΑ) | |
Ενέργεια (θερμίδες)** | 792 θερμίδες (Kcal) | 40% |
Λιπαρά | 49 γραμμάρια | 70% |
Υδατάνθρακες | 44 γραμμάρια | 17% |
Πρωτεΐνες | 44 γραμμάρια | 88% |
Φυτικές ίνες | 8 γραμμάρια | 32% |
*Υπολογισμός για 4 μερίδες ανά συνταγή **Πηγή: Η ανάλυση της συνταγής έγινε βάσει της διατροφικής δήλωσης των προϊόντων άροσις και, συμπληρωματικά για τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής, βάσει της βάσης δεδομένων: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. FoodData Central, 2019. fdc.nal.usda.gov. |


Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:
Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών
Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή
καλλιέργειας:


Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:
Ρεβίθια μικρόσπερμα – Γρεβενών
Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή
καλλιέργειας:


Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:
Ρεβίθια μεγαλόσπερμα – Λάρισας
Νομός Λάρισας
Καλλιέργεια:
Περιοχή
καλλιέργειας:
Περισσότερες Συνταγές


Φασόλια φούρνου με λουκάνικο
ΕΙΔΟΣ: Φασόλια





Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…


Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες
ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές





Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…


Χούμους φασολιών
ΕΙΔΟΣ: Φασόλια





Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …