Κοτόπουλο κάρι με κολοκύθα και ρεβίθια

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα καρότα και το σκόρδο. Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο,
ΕΙΔΟΣ: Ρεβίθια
120'
4-6 Μερίδες
Μέτρια

Υλικά για 4-6 Μερίδες:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
500 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα
2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια μικρόσπερμα Γρεβενών
2 σκελίδες σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές
2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας πικάντικο κάρι
3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα καρότα και το σκόρδο. Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνετε το τζίντζερ και τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Προσθέτετε 1 λίτρο νερό και το κάρι, αλατίζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά. Καθαρίζετε την κολοκύθα και την κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Αλατίζετε τα κομμάτια της κολοκύθας, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τα βάζετε σε ένα ρηχό ταψί και τα ψήνετε στους 220οC για 15 λεπτά. Οταν βράσει το κοτόπουλο, ρίχνετε στην κατσαρόλα την ψημένη κολοκύθα και τα ρεβίθια, ανακατεύετε προσεκτικά για να μη διαλυθεί η κολοκύθα και συνεχίζετε το βράσιμο περίπου για άλλα 20 λεπτά.
Ανακατεύετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών - Βιολογικά Όσπρια

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικά Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Γρεβενών

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Κοζάνης

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Κοζάνης

Νομός Κοζάνης
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Ρεβύθια μικρόσπερμα Λάρισας

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρεβύθια μικρόσπερμα – Λάρισας

Νομός Λάρισας
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
120’
6 Μερίδες
Μέτρια
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…

Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
90’++
4 Μερίδες
Εύκολη
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…

Χούμους φασολιών

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
90'++
6 Μερίδες
Εύκολη
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …
Scroll to Top