- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το φυτικό ρόφημα να βράσει μαζί με τη φλούδα του λεμονιού σε χαμηλή φωτιά
- Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι.
- Ρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, και άφηνουμε να βράσει καλά, περίπου 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Όταν βράσει και το ρύζι, ρίχνουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε για να διαλυθεί και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα, περίπου 5 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και με μια κουτάλα της σούπας μοιράζουμε στα μπωλ.
- Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με κανέλλα.


Vegan ρυζόγαλο με άρωμα λεμόνι
ΕΙΔΟΣ: Ρυζόγαλο





Υλικά για 6 μπωλ:
•1,5 λίτρο φυτικό γάλα της αρεσκείας σας (καρύδας, αμυγδάλου, ρυζιού, μιξ)
•140 γρ Bio ρύζι καρολίνα Φθιώτιδας
•170 γρ καστανή ζάχαρη ή καρύδας
•Φλούδα από 1 λεμόνι
•μια πρέζα αλάτι
•κανέλλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Διατροφική Αξία
Το vegan ρυζόγαλο με άρωμα λεμόνι είναι ένα δροσερό και αγαπημένο γλυκό των παιδικών χρόνων σε φυτική εκδοχή. Ιδανικό πιάτο ως πρωινό γεύμα συνοδευόμενο από κάποιο φρούτο, ως απογευματινό γεύμα με κάποιο ξηρό καρπό ή ακόμη και ως ελαφρύ επιδόρπιο!
Ένα γλυκό που εξασφαλίζει μόλις το 13% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Σε αυτό συναντάμε κυρίως υδατάνθρακες για ενέργεια ξεκινώντας την ημέρα ή λίγο πριν το παιχνίδι, ενώ ανάλογα με το φυτικό ρόφημα που θα επιλέξουμε το ενισχύουμε με ασβέστιο και ορισμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Zero-waste tip: Ήξερες ότι, το ρυζόγαλο ήταν ένα γλυκό που παρασκευάζονταν την ημέρα που το σπιτικό είχε ένα γεύμα με ρύζι όπως τα γεμιστά ή τα γιουβαρλάκια έτσι ώστε να αξιοποιηθεί το ρύζι που απέμενε στο βάζο και να υπάρχει ένα χορταστικό γλυκό για την επόμενη ημέρα! Προκειμένου να «παίξετε» με τη γεύση και την υφή του δικού σας ρυζόγαλου δοκιμάστε να συνδυάσετε διαφορετικά ροφήματα καρπών που έχουν απομείνει στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!
1 μερίδα Vegan ρυζόγαλο με άρωμα λεμόνι* παρέχει… | Ποσοστό Ημερήσια Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς (ΗΠΠΑ) | |
Ενέργεια (θερμίδες)** | 272 θερμίδες (Kcal) | 13% |
Λιπαρά | 4 γραμμάρια | 6% |
Υδατάνθρακες | 55 γραμμάρια | 21% |
Πρωτεΐνες | 4 γραμμάρια | 8% |
Φυτικές ίνες | 3 γραμμάρια | 12% |
*Υπολογισμός για 6 μερίδες ανά συνταγή, στην ανάλυση αξιοποιήθηκε το ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη **Πηγή: Η ανάλυση της συνταγής έγινε βάσει της διατροφικής δήλωσης των προϊόντων άροσις και, συμπληρωματικά για τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής, βάσει της βάσης δεδομένων: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. FoodData Central, 2019. fdc.nal.usda.gov. |


Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:
Βιολογικό Ρύζι καρολίνα Φθιώτιδας
Καλλιέργεια:
Περιοχή
καλλιέργειας:
Περισσότερες Συνταγές


Φασόλια φούρνου με λουκάνικο
ΕΙΔΟΣ: Φασόλια





Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…


Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες
ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές





Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…


Χούμους φασολιών
ΕΙΔΟΣ: Φασόλια





Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …