Ένα θρεπτικό «comfort» γεύμα από φάβα! Ιδανικό πιάτο για ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό, ενώ μπορεί να σταθεί επάξια ως συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα ή σε ένα ιδιαίτερο τραπέζι.
Μια μερίδα σούπας βελουτέ καλύπτει σχεδόν το 1/5 των ημερήσιων αναγκών μας σε ενέργεια και λιπαρά! Παράλληλα, η φάβα χαρίζει στο πιάτο εκτός από την ιδιαίτερη μεστή γεύση της, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη. Για το λόγο αυτό, το πιάτο είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή νηστεία. Αρκεί, μάλιστα, να συνδυάσουμε τη φάβα (όσπριο) με κάποιο παξιμαδάκι σίκαλης ή σιταριού ολικής άλεσης, ψωμί ή κρουτον (δημητριακά), ώστε να «αναβαθμίσουμε» τη βιολογική αξία της πρωτεΐνης στο πιάτο μας. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να συνοδεύσουμε με ζωική πρωτεΐνη όπως θαλασσινά ή ψάρι! Τέλος, το πιάτο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, συστατικά που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του εντέρου! Στην περίπτωση που οι φυτικές ίνες των οσπρίων σας ενοχλούν έντονα μπορείτε να μουλιάσετε για 1-2 ώρες τη φάβα προτού ξεκινήσετε τη συνταγή.
Zero-waste tip: Εάν θέλετε να δώσετε περισσότερο «όγκο» στη σούπα και να την κάνετε «extra» χορταστική δοκιμάστε να προσθέσετε λαχανικά που περισσεύουν στο ψυγείο. Παράλληλα, εάν σας περισσέψει σούπα, δέστε τη και χρησιμοποιήστε τη σαν γέμιση σε κάποιο σάντουιτς με ψητά λαχανικά ή βάλτε στη κατάψυξη για να την αξιοποιήσετε μια άλλη ημέρα ως γρήγορο βραδινό γεύμα.
Καλή όρεξη!