Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Βάζετε στην κατσαρόλα τις φακές, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και τα φύλλα της δάφνης. Ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Καθαρίζετε και τρίβετε την πατάτα και τη ρί-
χνετε στις φακές. Αλατίζετε και βράζετε άλλα 15 λεπτά. Προσθέτετε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο και ανακατεύετε.
Βγάζετε τις σκελίδες του σκόρδου και σερβίρετε.
Σούπα φακές
Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Βάζετε στην κατσαρόλα τις φακές, τα ψιλοκομμένα...
ΕΙΔΟΣ: Φακές
ΕύκοληΥλικά για 4 Μερίδες:
250 γραμμάρια φακές Φαρσάλων
2 σκελίδες σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
1 πατάτα
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:
Βιολογικές Φακές ψιλές Γρεβενών
Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή
καλλιέργειας:
Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:
Φακές ψιλές – Γρεβενών
Νομός Καστοριάς
Καλλιέργεια:
Περιοχή
καλλιέργειας:
Περισσότερες Συνταγές
Burger from scratch με φακές από την Έμιλυ Βάγια
ΕΙΔΟΣ: Burger from scratch με φακές από την Έμιλυ Βάγια
Μέτρια
Ζυμαροπιτάκια με Γίγαντες_από την Έμιλυ Βάγια
ΕΙΔΟΣ: Ζυμαροπιτάκια με γίγαντες
Μέτρια