Σαλάτα φακές με μήλα, φινόκιο και προσούτο

Στρώνετε ένα ρηχό ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζετε τις φέτες του προσούτο με τη σειρά.
ΕΙΔΟΣ: Φακές
30’-35’
4 Μερίδες
Μέτρια

Υλικά για 4 Μερίδες:

3 φλιτζάνια βρασμένες φακές Kαστοριάς
8 φέτες προσούτο
1 πράσινο μήλο
1 μικρή ρίζα φινόκιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ. σ. ψιλοκομμένος άνηθος χυμός από 1 λεμόνι
1 κ. σ. μέλι ελαιόλαδο μηλόξιδο αλάτι

Εκτέλεση:

Στρώνετε ένα ρηχό ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζετε τις φέτες του προσούτο με τη σειρά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 10 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το προσούτο να κρυώσει πριν το ξεκολλήσετε από το αλουμινόχαρτο. Κόβετε σε μικρούς κύβους το μήλο. Κόβετε τη ρίζα του φινόκιο στη μέση και κάθε μισό σε πολύ λεπτές φέτες. Ραντίζετε το ψιλοκομμένο μήλο και φινόκιο με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε σε μπολ τις φακές με το μήλο, το φινόκιο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το μέλι, 4 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές μηλόξιδο, αλατίζετε και περιχύνετε τη σαλάτα. Σερβίρετε με το ψημένο προσούτο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια.
Βιολογικές Φακές ψιλές Γρεβενών - Βιολογικά Όσπρια

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικές Φακές ψιλές Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Φακές ψιλές Καστοριάς

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Φακές ψιλές – Καστοριάς

Νομός Καστοριάς
Καλλιέργεια: Βιολογική
Περιοχή καλλιέργειας: Βουνά Καστοριάς, νομός Καστοριάς, Βορειοδυτική Ελλάδα
Φακές ψιλές Κοζάνης

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Φακές ψιλές – Κοζάνης

Νομός Κοζάνης
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Φακές ψιλές Γρεβενών

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Φακές ψιλές – Γρεβενών

Νομός Καστοριάς
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
120’
6 Μερίδες
Μέτρια
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…

Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
90’++
4 Μερίδες
Εύκολη
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…

Χούμους φασολιών

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
90'++
6 Μερίδες
Εύκολη
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …
Scroll to Top