Ρύζι στο φούρνο με μανιτάρια

ΕΙΔΟΣ: Ρύζι
40'
3 Μερίδες
Εύκολο

Υλικά για 3 Μερίδες :

-3 μανιτάρια portobello ή μιξ με λευκά ή ό,τι μανιτάρια θέλετε, κομμένα σε μικρά κομμάτια, περίπου 250 γρ
-250 γρ ρύζι
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο
-αλάτι και πιπέρι
-θυμάρι φρέσκο 2-3 κσ
-5-6 κσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο σωτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 5’ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε και τα σκόρδα συνεχίζοντας το σωτάρισμα
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για περίπου 3-4’.
  3. Ρίχνουμε και το ρύζι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 5’ ακόμα.
  4. Ρίχνουμε το διπλάσιο καυτό νερό από την ποσότητα του ρυζιού και ανακατεύουμε.
  5. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 και βάζουμε όπως είναι το τηγάνι στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο του φαγητού για περίπου 20’ ακόμα. Αν δεν έχουμε πυρίμαχο τηγάνι, ρίχνουμε όλο το μείγμα του τηγανιού σε πυρίμαχο βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψάκι.

Διατροφική Αξία

Ένα ριζότο φούρνου που συνδυάζει την πλούσια γεύση του ρυζιού καρολίνα άροσις και την ιδιαίτερη γεύση των μανιταριών και μας μεταφέρει στη θαλπωρή του φθινοπώρου.

Μια μερίδα καλύπτει σχεδόν το 1/5 της ενέργειας και των υδατανθράκων που χρειαζόμαστε καθημερινά. Παράλληλα, τα μανιτάρια χαρίζουν στο πιάτο φυτικές ίνες απαραίτητες για την υγεία του εντέρου! Και την ίδια στιγμή, το πιάτο καλύπτει μόλις το ¼ των αναγκών μας σε λιπαρά χάρις το ελαιόλαδο που περιέχει!

Ιδανικό γεύμα για όσους αναζητούν ένα φυσικό comfort food, για αυτούς που νηστεύουν ή ακολουθούν vegan διατροφή αλλά και για όσους τρέχουν, πριν την προπόνησή τους.

Zero-waste tip: Δοκίμασε τη συνταγή, αξιοποιώντας λαχανικά που έχουν περισσέψει στο ψυγείο σου και είναι έτοιμα να χαλάσουν. Έτσι μπορείς να εμπλουτίσεις το γεύμα με χρώμα, φυτικές ίνες και κορεσμό!

Καλή όρεξη!

1 μερίδα Ρύζι στο φούρνο με μανιτάρια* παρέχει…    Ποσοστό Ημερήσια  Προσλαμβανόμενης  Ποσότητας Αναφοράς (ΗΠΠΑ)
 Ενέργεια (θερμίδες)** 334 θερμίδες (Kcal)   17%
 Λιπαρά  16 γραμμάρια  22%
 Υδατάνθρακες  44 γραμμάρια  17%
 Πρωτεΐνες  6 γραμμάρια  12%
 Φυτικές ίνες  2 γραμμάρια  8%
*Υπολογισμός για 3 μερίδες ανά συνταγή
**Πηγή: Η ανάλυση της συνταγής έγινε βάσει της διατροφικής δήλωσης των προϊόντων άροσις και, συμπληρωματικά για τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής, βάσει της βάσης δεδομένων:
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. FoodData Central, 2019. fdc.nal.usda.gov.

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικό Ρύζι καρολίνα Φθιώτιδας

Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικό Ρύζι κίτρινο Θεσσαλονίκης

Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Βιολογικό Ρύζι καστανό Θεσσαλονίκης

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικό Ρύζι καστανό Θεσσαλονίκης

Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
120’
6 Μερίδες
Μέτρια
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…

Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
90’++
4 Μερίδες
Εύκολη
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…

Χούμους φασολιών

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
90'++
6 Μερίδες
Εύκολη
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …
Scroll to Top