Γίγαντες τηγανητοί

Μουσκεύετε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα τους βράζετε σε νερό χωρίς αλάτι για 1 ώρα...
ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
90'++
4-6 Μερίδες
Εύκολη

Υλικά για 4-6 Μερίδες:

250 γραμμάρια γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών
2 αβγά
2 φλιτζάνια γαλέτα
1 χούφτα φρέσκο θυμάρι
από 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο και πάπρικα
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα τους βράζετε σε νερό χωρίς αλάτι για 1 ώρα. Οταν μαλακώσουν, τους κατεβάζετε από τη φωτιά και τους στραγγίζετε. Αφήνετε να κρυώσουν πριν τους πανάρετε. Χτυπάτε τα αβγά με το θυμάρι, το κύμινο, την πάπρικα και λίγο αλάτι. Βάζετε τη γαλέτα σε ένα βαθύ πιάτο. Περνάτε κάθε ένα φασόλι πρώτα από τα αβγά και μετά από τη γαλέτα. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι και όταν τηγανιστούν, αφήνετε τους γίγαντες να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε με το λεμόνι.

Βιολογικά Φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες Καστοριάς Π.Γ.Ε.

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικά Φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες Καστοριάς Π.Γ.Ε.

Νομός Καστοριάς
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Βιολογικά Φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες Πρεσπών Φλώρινας Π.Γ.Ε. - Άροσις

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικά Φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες Πρεσπών Φλώρινας Π.Γ.Ε.

Πρέσπες Φλώρινας
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
7. Βιολογικά Έγχρωμα φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες Δυτικής Μακεδονίας

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικά Έγχρωμα φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες Δυτικής Μακεδονίας

Πρέσπες Φλώρινας
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:
Φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες Καστοριάς Π.Γ.Ε.

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Φασόλια Γίγαντες – Ελέφαντες Καστοριάς Π.Γ.Ε.

Νομός Καστοριάς
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
120’
6 Μερίδες
Μέτρια
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…

Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
90’++
4 Μερίδες
Εύκολη
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…

Χούμους φασολιών

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
90'++
6 Μερίδες
Εύκολη
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …
Scroll to Top