facebook
IMAGE
IMAGE

Σούπα φακές

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Βάζετε στην κατσαρόλα τις φακές, τα ψιλοκομμένα...
ΕΙΔΟΣ: Φακές
img 60’
img 4 Μερίδες
img Εύκολη

Υλικά για 4 Μερίδες:

250 γραμμάρια φακές Φαρσάλων
2 σκελίδες σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
1 πατάτα
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Βάζετε στην κατσαρόλα τις φακές, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και τα φύλλα της δάφνης. Ρίχνετε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Καθαρίζετε και τρίβετε την πατάτα και τη ρί-
χνετε στις φακές. Αλατίζετε και βράζετε άλλα 15 λεπτά. Προσθέτετε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο και ανακατεύετε.
Βγάζετε τις σκελίδες του σκόρδου και σερβίρετε.

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικές Φακές ψιλές Γρεβενών

Νομός Γρεβενών
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Φακές ψιλές – Γρεβενών

Νομός Καστοριάς
Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

Burger from scratch με φακές από την Έμιλυ Βάγια

ΕΙΔΟΣ: Burger from scratch με φακές από την Έμιλυ Βάγια
img 120'
img 4 Μερίδες
img Μέτρια

Παστίτσιο με “κιμά” Φακής, από την Έμιλυ Βάγια

ΕΙΔΟΣ: Φακές
img 125'
img 12 Μερίδες
img Μέτρια

Ζυμαροπιτάκια με Γίγαντες_από την Έμιλυ Βάγια

ΕΙΔΟΣ: Ζυμαροπιτάκια με γίγαντες
img 78'
img 24 πιτάκια
img Μέτρια