facebook
IMAGE
IMAGE

Μελιτζανοπίλαφο από Χίο

ΕΙΔΟΣ: Ρύζι
img 30'
img 3-4 Μερίδες
img Εύκολο

Υλικά για 3-4 Μερίδες :

2 µελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια
200 γρ ρύζι κίτρινο Θεσσαλονίκης
250 ml χυμό τομάτας
400 ml νερό ζεστό
5 κσ µαϊντανό ψιλοκοµµένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωµένο
100ml ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο τις μελιτζάνες για περίπου 3-4’ σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 3-4’.
  3. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το ρύζι, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για περίπου 20’ ή μέχρι να χυλώσει το ρύζι, ανακατεύοντας που και που.
  5. Ρίχνουμε και τον μαϊντανό, 2-3 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Διατροφική Αξία

Ένα νόστιμο, λαχταριστό πιλάφι που φέρνει στο πι και φι αρώματα Ελλάδας στο τραπέζι μας, συνδυάζοντας τη μοναδική γεύση του κίτρινου ρυζιού άροσις, της μελιτζάνας και της τομάτας!

Ένα πιάτο μπορεί να καλύψει το 1/4 των ημερήσιων αναγκών μας σε υδατάνθρακες και ενέργεια, γεγονός που το κάνει ιδανικό μεσημεριανό για μια έντονα πνευματικά και σωματικά δραστήρια ημέρα! Παράλληλα τα λαχανικά του (μελιτζάνες, τομάτες, κρεμμύδι και σκόρδο), του χαρίζουν φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου και ένα πλήθος μικροθρεπτικών συστατικών όπως το κάλιο και συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών που συμβάλλουν στην υγεία των αγγείων και της καρδιάς κα.

Ένα γεύμα ιδανικό για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν vegan διατροφή αλλά και για όσους γυμνάζονται, πριν την προπόνησή τους. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με όσπρια και μανιτάρια εάν νηστεύετε ή ακολουθείτε αυστηρά vegan διατροφή ή με γιαούρτι, τυρί, αυγό ή και θαλασσινά!

Zero-waste tip: Μια ιδανική συνταγή για να «συμμαζέψετε» ότι έχει απομείνει στο ψυγείο και τα ράφια σας! Αξιοποιήστε το μπριαμ ή τις μελιτζάνες φούρνου που έχουν περισσέψει με τομάτες ή τοματίνια ώριμα για να απολαύσετε ένα εντελώς νέο πιάτο!

Καλή όρεξη!

1 μερίδα Μελιτζανοπιλαφο από Χίο* παρέχει…    Ποσοστό Ημερήσια  Προσλαμβανόμενης  Ποσότητας Αναφοράς (ΗΠΠΑ)
 Ενέργεια (θερμίδες)** 494 θερμίδες (Kcal)   25%
 Λιπαρά  26 γραμμάρια  37%
 Υδατάνθρακες  59 γραμμάρια  23%
 Πρωτεΐνες  8 γραμμάρια  17%
 Φυτικές ίνες  10 γραμμάρια  39%
*Υπολογισμός για 4 μερίδες ανά συνταγή
**Πηγή: Η ανάλυση της συνταγής έγινε βάσει της διατροφικής δήλωσης των προϊόντων άροσις και, συμπληρωματικά για τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής, βάσει της βάσης δεδομένων:
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. FoodData Central, 2019. fdc.nal.usda.gov.

IMAGE

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Βιολογικό Ρύζι κίτρινο Θεσσαλονίκης

Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε:

Ρύζι κίτρινο Θεσσαλονίκης

Καλλιέργεια:
Περιοχή καλλιέργειας:

Περισσότερες Συνταγές

IMAGE

Φασόλια φούρνου με λουκάνικο

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
img 120’
img 6 Μερίδες
img Μέτρια
Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζετε τα φασόλια…
IMAGE

Σαλάτα με φασόλια, φακές και γαρίδες

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια, φακές
img 90’++
img 4 Μερίδες
img Εύκολη
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε σε δυνατή φωτιά με 2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο…
IMAGE

Χούμους φασολιών

ΕΙΔΟΣ: Φασόλια
img 90'++
img 6 Μερίδες
img Εύκολη
Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και …
Scroll to Top