Ελληνικά Όσπρια: Πώς τα αποθηκεύω;

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Στην άροσις, από το 1956, παράγουμε αποκλειστικά, Ελληνικά όσπρια. Έτσι έχουμε καταφέρει να γνωρίζουμε τα ελληνικά όσπρια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους από το σπόρο που πέφτει στο χωράφι, τη γη που τον φιλοξενεί, το νερό που τον ποτίζει μέχρι και τον τρόπο που αποθηκεύονται και… μαγειρεύονται. Συλλέξαμε και συγκεντρώσαμε τις γνώσεις μας αυτές και σας στις προσφέρουμε!

Αποθήκευση οσπρίων

Γιατί;

Για εσένα… Η σωστή αποθήκευση των οσπρίων εξασφαλίζει τη φρεσκάδα και τη διατήρηση της ποιότητάς τους

…και το περιβάλλον…  παράλληλα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς μειώνει τα απορρίμματα τροφής και το κόστος παραγωγής

Πώς αποθηκεύω σωστά τα όσπρια;

Ο χώρος: Διατηρήστε τα σε ένα χώρο καθαρό, δροσερό και σκιερό αποφεύγοντας την έκθεσή τους στον ήλιο και την υγρασία. Ιδανικά επιλέξτε ένα ντουλάπι μακριά από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους υδρατμούς της ηλεκτρικής κουζίνας.

Η συσκευασία: Εάν βρίσκονται σε σακουλάκι κρατάτε το σακουλάκι ερμητικά κλειστό με όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα.

Αν τα μεταφέρετε σε άλλη συσκευασία προτιμήστε κλειστούς περιέκτες (π.χ. μεγάλα βάζα) αφού τους έχετε πλύνει και στεγνώσει σωστά. Αερίζετε κάπου – κάπου.

Αποφύγετε υφασμάτινα τσουβαλάκια (αναπνέουν μεν αλλά είναι ευάλωτα σε επιθέσεις εντόμων).

Η… παρέα τους: Αν τα αποθηκεύετε κοντά σε αλεύρι και ζυμαρικά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να δεχτούν «επίθεση» από έντομα και να «κολλήσουν».

Χρόνος αποθήκευσης: Φροντίστε να καταναλώνετε τα όσπρια μέχρι την ημερομηνία λήξης τους. Εάν δεν έχετε ανοίξει τη συσκευασία, η ημερομηνία λήξης μπορεί να παραταθεί.

Εάν πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους επιλέξτε να τα μουλιάσετε και να τα καταψύξετε σε μερίδες.

Scroll to Top