1. Ξεκινάω μουλιάζοντας τους γίγαντες αποβραδίς. Την επόμενη μέρα τους ξεπλένω και τους βράζω σε κατσαρόλα χωρίς αλάτι για 1-1μιση ώρα ή στη χύτρα μετρώντας 20 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει.
2. Ζεσταίνω σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι. Βγάζω από το μάτι. Προσθέτω τους γίγαντες, τη φέτα, το γιαούρτι, την γλυκιά πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Λιώνω με ένα πιρούνι και μόλις λιώσουν καλά οι γίγαντες ανακατεύω. Αφήνω τη γέμιση στην άκρη μέχρι να ετοιμάσω και τη ζύμη μου.
3. Σε μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τον λιναρόσπορο. Ανακατεύω καλά και σχηματίζεται μία ζύμη που δεν κολλάει. Τη σκεπάζω και την αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά.
4. Ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ανοίγω τη ζύμη και σχηματίζω στρογγυλά πιτάκια. Βάζω στο κάθε πιτάκι 1-2 κ.γ. από το μείγμα και κλείνω καλά. Σφραγίζω με ένα πιρούνι. Αλείφω με ελαιόλαδο και ρίχνω από πάνω και σουσάμι αν θέλω.
5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Τα πιτάκια μου είναι έτοιμα.
Μέτρια