1. Ξεπλένουμε τη φάβα σε τρεχούμενο νερό και τη στραγγίζουμε καλά.
2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τη φάβα, αλάτι & πιπέρι και σοτάρουμε για ένα λεπτό ανακατεύοντας την.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και καθώς αρχίζει ο βρασμός αφαιρούμε τον αφρό της με ένα κουτάλι.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη φάβα για 45-50 λεπτά μέχρι να πήξει.
Ανακατεύουμε τακτικά και προσέχουμε να μην κολλήσει.
(Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό).
5. Όταν η φάβα πήξει, σβήνουμε την φωτιά και πολτοποιούμε με ράβδο χειρός.
6. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το πέστο βασιλικού προσθέτοντας και πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μούλτι . Προσθέτουμε το πέστο στην φάβα κι ανακατεύουμε απαλά.
7.Σερβίρουμε με ντοματίνια, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Φάβα Με Πέστο Βασιλικού
ΕΙΔΟΣ: Φάβα
Μέτρια Υλικά για 4 Μερίδες :
4 κ σ ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι χοντροκομμένο
250 γρ βιολογική φάβα από λαθούρι Φθιώτιδας άροσις
αλάτι & πιπέρι
1 λίτρο ζεστό νερό
ντοματίνια για το γαρνίρισμα
Για το πέστο βασιλικό
1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
25 γρ. κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι – πιπέρι
80 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Περισσότερες Συνταγές
Burger from scratch με φακές από την Έμιλυ Βάγια
ΕΙΔΟΣ: Burger from scratch με φακές από την Έμιλυ Βάγια
Μέτρια
Ζυμαροπιτάκια με Γίγαντες_από την Έμιλυ Βάγια
ΕΙΔΟΣ: Ζυμαροπιτάκια με γίγαντες
Μέτρια