no-nonsense processing standards really are long-term and additionally effective who sells the best fake rolex shelter.

replica uhren are the best qulity online.
what are hollow breast in sex doll torso?
ballroom gowns tomtop with cape

Ελληνικά Ρύζια και Πλιγούρι: Συμβουλές και τρόπος μαγειρέματος

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Συμβουλές για πετυχημένο, δημιουργικό, έξυπνο μαγείρεμα και σερβίρισμα Ελληνικών ρυζιών:

  • Πριν το μαγείρεμα τοποθετούμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το  ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό.
  • Έπειτα ρίχνουμε στο σκεύος λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι χωρίς να γίνει καφέ ή να καεί. Το ανακατεύουμε με μία κουτάλα ώστε το λάδι να πάει παντού και να απορροφηθεί από το ρύζι.
  • Εναλλακτικά, αντί για το σοτάρισμα με λάδι, αφού το ρύζι είναι μαγειρεμένο, ανακατέψτε το με λίγο βούτυρο. 
  • Η σωστή αναλογία ρυζιού και νερού ή ζωμού είναι 1 μέρος ρύζι και 1 μέχρι 2 μέρη νερού ή ζωμού ανάλογα με το είδος ρυζιού. Πειραματιστείτε για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Κατά το μαγείρεμα ανακατεύουμε με πιρούνι, όχι παραπάνω από μία φορά, για να ξεχωρίζουν οι κόκκοι του ρυζιού.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά κατά το μαγείρεμα του ρυζιού. Έτσι δεν κινδυνεύουμε να μας κολλήσει από τη γρηγορότερη εξάτμιση του νερού.
  • Φροντίστε η κατσαρόλα να έχει γυάλινο καπάκι το οποίο δεν ανοίγετε για να μη στεγνώσει το ρύζι και να παραμείνει σπυρωτό.
  • Μόλις ετοιμαστεί το ρύζι το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά στην κατσαρόλα χωρίς να αφαιρέσουμε το καπάκι της. Έτσι η υγρασία κατανέμεται καλύτερα και το ρύζι γίνεται πιο νόστιμο.
  • Όταν αφαιρέσουμε το καπάκι της κατσαρόλας, κάνουμε μικρές τρύπες με την άκρη της κουτάλας για να βοηθήσουμε να διαφύγει ο ατμός.

Τρόπος μαγειρέματος

Τα Ελληνικά ρύζια και το πλιγούρι μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους και να πρωταγωνιστήσουν  στην κουζίνα μας:

Ελληνικό ρύζι Νυχάκι: Πιλάφι στην κατσαρόλα

Ελληνικό ρύζι Κίτρινο: Σπυρωτό πιλάφι (στον φούρνο). 

Ελληνικό ρύζι Γλασσέ: Σούπα, Γλυκό (Ρυζόγαλο)

Ελληνικό ρύζι Καστανό: Φακόρυζο, Πιλάφι στην κατσαρόλα, Σαλάτα, Για όλες τις χρήσεις.

Ελληνικό ρύζι Καρολίνα: Ριζότο, Πιλάφι στο φούρνο, Γεμιστά, Σούπα, Ρυζόπιτα.

Ελληνικό Πλιγούρι: Πιλάφι στο φούρνο, Γεμιστά, Σαλάτα, Ορεκτικό, Συνοδευτικό.

Scroll to Top