Διατροφικά πλεονεκτήματα οσπρίων

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ένας ιδανικός συνδυασμός: Υψηλή διαθρεπτική αξία, ευεξία και χαμηλό κόστος. Η συχνή κατανάλωση οσπρίων (4 φορές την εβδομάδα) χορταίνει, δίνει ενέργεια και μπορεί να οδηγήσει σε:

  • Αντικαρκινική δράση
  • Μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης
  • Μείωση υπέρτασης
  • Πρόληψη εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων
  • Μείωση κινδύνου εμφάνισης αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων
  • Μείωση ενδεχομένου εμφάνισης παχυσαρκίας και καλύτερη διαχείριση του βάρους μας
  • Καλή λειτουργία του εντέρου, πρόληψη της δυσκοιλιότητας
  • Συμβολή στην αύξηση της μυϊκής μάζας
  • Αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα
  • Eξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου (ρύθμιση του Διαβήτη Τ2)
  • Αντιοξειδωτική δράση
  • Υποστήριξη της υγείας της επιδερμίδας και των μαλλιών
  • Διατροφική στήριξη στους χορτοφάγους, τους vegan και τους νηστεύοντες
  • Ακόμα και αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης σε ηλικιωμένους

Τα όσπρια ξεχωρίζουν επειδή είναι πλούσια σε:

  • Πρωτεΐνες
  • Φυτικές ίνες
  • Βιταμίνες Β και Ε
  • Υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης
  • Μεταλλικά στοιχεία (σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρος)
  • Πολυφαινόλες
  • Σαπωνίνες

Ξεχωρίζουν όμως και γιατί ΔΕΝ περιέχουν κορεσμένα λιπαρά και αλάτι.

Scroll to Top