Ελληνικά ρύζια και Πλιγούρι: Αποθήκευση, Προετοιμασία και χρόνος μαγειρέματος

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Αποθήκευση

Η γενική αρχή είναι η διατήρηση των ρυζιών και του πλιγουριού σε χώρο καθαρό και δροσερό, αποφεύγοντας την έκθεσή τους στον ήλιο και την υγρασία. Αν τα αποθηκεύετε κοντά σε αλεύρι και ζυμαρικά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να δεχτούν «επίθεση» από έντομα και να «κολλήσουν». Αν τα μεταφέρετε σε άλλη συσκευασία προτιμήστε κλειστούς περιέκτες (π.χ. μεγάλα βάζα), όχι όμως υφασμάτινα τσουβαλάκια (αναπνέουν μεν αλλά είναι ευάλωτα σε επιθέσεις εντόμων).

Προετοιμασία και χρόνος μαγειρέματος

Ελληνικό ρύζι Νυχάκι:
Δεν απαιτείται μούλιασμα
Χρόνος μαγειρέματος: 13 – 16 λεπτά

Ελληνικό ρύζι Κίτρινο:
Δεν απαιτείται μούλιασμα
Χρόνος βρασμού: 17 – 21 λεπτά

Ελληνικό ρύζι Γλασσέ:
Δεν απαιτείται μούλιασμα
Χρόνος βρασμού: 15 – 18 λεπτά

Ελληνικό ρύζι Καστανό:
Χρόνος μουλιάσματος: 2 – 3 ώρες.
Χρόνος βρασμού: 30 – 45 λεπτά

Ελληνικό ρύζι Καρολίνα:
Δεν απαιτείται μούλιασμα
Χρόνος βρασμού: 15 – 18 λεπτά

Ελληνικό Πλιγούρι:
Δεν απαιτείται μούλιασμα
Χρόνος βρασμού για σκέτο πλιγούρι: Το τοποθετούμε για 3 – 5 λεπτά σε βραστό νερό για να μαλακώσει.
Χρόνος βρασμού για μαγειρεμένο πλιγούρι: 17 – 21 λεπτά

Scroll to Top