- 500 γραμμάρια γίγαντες-ελέφαντες Καστοριάς
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 πράσα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 250 γραμμάρια φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
- 300 γρ. φρέσκο σπανάκι πλυμένο και κομμένο
- ½ ματσάκι άνηθος
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μουσκεύετε από την προηγούμενη ημέρα τους γίγαντες. Την επόμενη
ημέρα, τους ξεπλένετε και τους βράζετε για 45 λεπτά σε νερό χωρίς αλάτι. Οταν βράσουν, τους στραγγίζετε χωρίς να τους ξεπλύνετε. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βγάζετε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε στη μέση. Ζεσταίνετε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Προσθέτετε τους βρασμένους γίγαντες, το σπανάκι και 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά. Ανακατεύετε με τον φρέσκο άνηθο και σερβίρετε.