- 4 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Καστοριάς
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλιτζάνι φύτρες φασολιών
- 10 – 12 πράσινες ελιές
- 6 ρεπανάκια
- 2 κουτιά τόνο σε λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο αλάτι
Καθαρίζετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβετε. Στραγγίζετε τις φύτρες των φασολιών αν είναι σε νερό και τις ξεπλένετε. Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές. Καθαρίζετε τα ρεπανάκια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Στραγγίζετε τον τόνο από το λάδι του. Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και λίγο αλάτι. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σαλάτας, περιχύνετε με το ντρέσινγκ, ανακατεύετε και σερβίρετε.